Kosten hypotheek in Frankrijk – wat wordt uw maandbedrag?

(advertentie)
Nederlandse televisie kijken in het buitenland - en omgekeerd!

Wat kost een hypotheek in Frankrijk? Let op uw totale maandlasten!

Aflossingsvrije hypotheken heb je eigenlijk niet in Frankrijk. In de meeste gevallen bieden de banken een annuïteitenhypotheek aan. U betaalt een vast maanbedrag met naast de rente ook een aflossing. Naarmate u meer aflost, verandert de verhouding tussen aflossing en rente. Immers, de schuld neemt af. Aan het einde van de looptijd is de hypotheek geheel afgelost. Uw huis is hypotheekvrij.

Kosten hypotheek in Frankrijk per maand

Het nadeel van dit systeem is natuurlijk het relatief hoge maandbedrag. Als u met een aflossingsvrije hypotheek 100.000 euro leent en u betaalt 2% rente, dan komt dat neer of 2000 euro per jaar. Ofwel 2000 : 12 = 167 euro per maand. Met een ‘gewone’ Franse annuïteitenhypotheek betaalt u niet alleen rente, maar ook een maandelijkse aflossing. Bij een hypotheek van 100.000 euro en een looptijd van tien jaar moet u dus 10.000 euro per jaar aflossen. Plus de zelfde 2000 euro rente, komt de jaarlijkse betaling op totaal 12000€. En zo kost een hypotheek in Frankrijk 12000 gedeeld door 12, is 1000 euro per maand. Dat scheelt nogal een slok op een borrel. Het ligt voor de hand dat dit het lastiger maakt een hypotheek te krijgen. U moet immers kunnen aantonen dat u de maandelijkse rentebetaling plus de aflossingskosten voor uw hypotheek in Frankrijk ook daadwerkelijk kunt veroorloven.

Sparen met een hypotheek in Frankrijk

Belangrijk voordeel van de annuïteitenhypotheek is dat u eigenlijk elke maand aan het sparen bent. U stopt geld in uw huis en na afloop is dit huis vrij. U bent van uw schuld af en hebt kapitaal opgebouwd in de vorm van onroerend goed. U kunt dit verkopen, of er (gratis!) in gaan wonen.

Extra kosten per maand

We zeggen ‘gratis!’, maar dat klopt natuurlijk niet helemaal. Hou bij het kopen en afbetalen van een huis met een hypotheek in Frankrijk ook rekening met overige maandelijkse lasten, zoals belastingen en verzekeringen. De grondbelasting (Taxe Foncier) kan – afhankelijk van de gemeente waar u woont, ook nog makkelijk 100 euro extra per maand kosten. Verder zijn er de verzekering en de energiekosten, plus natuurlijk het onderhoud. Mocht u dus overwegen een huis te kopen met een Frankrijkhypotheek, ga er dan eerst eens rustig voor zitten met een expert en bereken uw totale daadwerkelijke maandelijkse kosten voor uw hypotheek in Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *