Geld lenen in Frankrijk als Nederlander of Belg

      Geen reacties op Geld lenen in Frankrijk als Nederlander of Belg
(advertentie)
Nederlandse televisie kijken in het buitenland - en omgekeerd!

Huis kopen met uitzicht, geld lenen in frankrijk als nederlanderBij de aanschaf van een huis in Frankrijk kun je als Nederlander of Belg niet gemakkelijk in je moederland terecht. Een Nederlandse bank vindt het moeilijk om een hypotheek te verstrekken voor aankoop van een Franse woning. Ligt ook wel een beetje voor de hand, want stel dat je koper zijn hypotheek niet meer kan betalen en de bank het huis moet onteigenen. Zit je als Nederlandse of Belgische bank ineens met een Frans huis in je maag. Gedoe! Wil je dus een huis kopen en geld lenen in Frankrijk als Nederlander of Belg, dan kun je het beste aankloppen bij een Franse bank.

Geld lenen in Frankrijk

geld lenen in frankrijk om te proosten op een huiskoopAls Belg of Nederlander heb je bij een Franse bank natuurlijk niet meteen een voorsprong. We hebben in principe dan wel een Europa zonder grenzen, maar de praktijk blijkt een stuk minder grenzeloos dan theorie. Al was het maar wegens de taalbarrière. Overleg met een bank over het aanvragen van de lening, over de voorwaarden en regels is allemaal in het Frans. Niet voor iedereen even gemakkelijk te begrijpen. En omgekeerd, wat het aanvragen van een lening in Frankrijk lastiger maakt, is dat de Franse hypotheekverstrekker óók moeite heeft met documenten in een andere taal. De informatie over inkomens, pensioenen, vermogen en bezit is allemaal in een andere taal dan het Frans. Omgekeerd is het voor de Nederlandstalige dienstverleners soms wel mogelijk om een Engelse versie van hun documenten te produceren, maar in het Frans wordt het een stuk moeilijker.

Is een Franse hypotheek überhaupt mogelijk?

Zeker is het mogelijk om in Frankrijk zelf geld te lenen voor aanschaf van een woning. Het beste is om te beginnen met een account nemen bij een internationale Bank. Denk aan de ING, die in Frankrijk de markt open gebroken heeft als online bank. Het was dus eerst INGDirect.fr maar tegenwoordig gewoon ING.fr. Deze online bank heeft natuurlijk zijn roots in het Nederlandstalig grondgebied en zal daardoor allicht makkelijker overgaan tot het geld lenen aan een Nederlander of Belg. Maar pas op… het is wél een Franse bank met dus Franse regels. U zult niet snel een 100% lening krijgen. Ons advies is, neem in een vroeg stadium een account bij de Franse ING en begin met het maandelijks storten van een vast bedrag (overigens ook een voorwaarde voor gratis bankieren bij ing.fr). Geld lenen in frankrijk als belg - lekker glaasje wijn er bijHet is verder sowieso een volwaardige Europese bank, dus u kunt de rekening ook online vanuit Nederland benaderen en met het Franse bankpasje overal in Europa betalen. Overigens, ik ben zelf klant bij de ING en erg tevreden. Als u óók klant wordt bij ING.fr, vermeld dan de code SZNUNSE. U krijgt dan een flinke welkomstbonus (en ik ook). Trekken we allebei een lekker wijntje open.

Andere banken die in Frankrijk geld lenen aan buitenlanders

Hoewel ik natuurlijk graag klantjes voor ‘mijn’ ING.fr werf, zijn er zeker meer banken die in Frankrijk geld lenen aan Belgen, Nederlanders en andere ‘immigranten’ die een huis willen kopen. Binnenkort zal ik hier een handige vergelijkingsapp plaatsen, waarmee u zelf kunt kijken welke onroerend goed-lening (prêt Immobilier) in Frankrijk voor u het meest aantrekkelijk is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *