Geld lenen in Frankrijk als Nederlander of Belg

      8 Reacties op Geld lenen in Frankrijk als Nederlander of Belg
(advertentie)
Nederlandse televisie kijken in het buitenland - en omgekeerd!

Huis kopen met uitzicht, geld lenen in frankrijk als nederlanderBij de aanschaf van een huis in Frankrijk kun je als Nederlander of Belg niet gemakkelijk in je moederland terecht. Een Nederlandse bank vindt het moeilijk om een hypotheek te verstrekken voor aankoop van een Franse woning. Ligt ook wel een beetje voor de hand, want stel dat je koper zijn hypotheek niet meer kan betalen en de bank het huis moet onteigenen. Zit je als Nederlandse of Belgische bank ineens met een Frans huis in je maag. Gedoe! Wil je dus een huis kopen en geld lenen in Frankrijk als Nederlander of Belg, dan kun je het beste aankloppen bij een Franse bank.

Geld lenen in Frankrijk

geld lenen in frankrijk om te proosten op een huiskoopAls Belg of Nederlander heb je bij een Franse bank natuurlijk niet meteen een voorsprong. We hebben in principe dan wel een Europa zonder grenzen, maar de praktijk blijkt een stuk minder grenzeloos dan theorie. Al was het maar wegens de taalbarrière. Overleg met een bank over het aanvragen van de lening, over de voorwaarden en regels is allemaal in het Frans. Niet voor iedereen even gemakkelijk te begrijpen. En omgekeerd, wat het aanvragen van een lening in Frankrijk lastiger maakt, is dat de Franse hypotheekverstrekker óók moeite heeft met documenten in een andere taal. De informatie over inkomens, pensioenen, vermogen en bezit is allemaal in een andere taal dan het Frans. Omgekeerd is het voor de Nederlandstalige dienstverleners soms wel mogelijk om een Engelse versie van hun documenten te produceren, maar in het Frans wordt het een stuk moeilijker.

Is een Franse hypotheek überhaupt mogelijk?

Zeker is het mogelijk om in Frankrijk zelf geld te lenen voor aanschaf van een woning. Het beste is om te beginnen met een account nemen bij een internationale Bank. Denk aan de ING, die in Frankrijk de markt open gebroken heeft als online bank. Het was dus eerst INGDirect.fr maar tegenwoordig gewoon ING.fr. Deze online bank heeft natuurlijk zijn roots in het Nederlandstalig grondgebied en zal daardoor allicht makkelijker overgaan tot het geld lenen aan een Nederlander of Belg. Maar pas op… het is wél een Franse bank met dus Franse regels. U zult niet snel een 100% lening krijgen. Ons advies is, neem in een vroeg stadium een account bij de Franse ING en begin met het maandelijks storten van een vast bedrag (overigens ook een voorwaarde voor gratis bankieren bij ing.fr). Geld lenen in frankrijk als belg - lekker glaasje wijn er bijHet is verder sowieso een volwaardige Europese bank, dus u kunt de rekening ook online vanuit Nederland benaderen en met het Franse bankpasje overal in Europa betalen. Overigens, ik ben zelf klant bij de ING en erg tevreden. Als u óók klant wordt bij ING.fr, vermeld dan de code SZNUNSE. U krijgt dan een flinke welkomstbonus (en ik ook). Trekken we allebei een lekker wijntje open.

Update: helaas heeft ING zich inmiddels teruggetrokken van de Franse markt. Alle klanten zijn overgedaan aan Boursorama.

Andere banken die in Frankrijk geld lenen aan buitenlanders

Hoewel ik natuurlijk graag klantjes voor ‘mijn’ ING.fr werf, zijn er zeker meer banken die in Frankrijk geld lenen aan Belgen, Nederlanders en andere ‘immigranten’ die een huis willen kopen. Binnenkort zal ik hier een handige vergelijkingsapp plaatsen, waarmee u zelf kunt kijken welke onroerend goed-lening (prêt Immobilier) in Frankrijk voor u het meest aantrekkelijk is.

 

8 gedachten over “Geld lenen in Frankrijk als Nederlander of Belg

 1. Joris delu

  Ik vraag een lening aan bij José lefvere
  Ik heb een lening gevraagd. Maar ik heb al 188 euro moeten betalen voor open van een rekening. Nu heb ik nog een 320 euro betaald. En nu vragen ze nog eens voor de laatste nog eens 499 euro. Voor advocaat. Intussen heb ik de lening nog niet. Mijn vraag is dat procedures normaal zijn. Ik betaal maar ik kreeg nog geen lening nu vragen ze advocaatkosten €499

 2. Elvira van Herk

  Goedemiddag,

  Ik heb e.e.a. bekeken. U zegt dat ik als Nederlandse met een Nederlands adres, Nederlandse inkomsten e.d. toch een rekening kan openen bij ing.fr?
  Als dat inderdaad zo is, ga ik alles in orde maken om te uploaden. Wij zitten in Nederland bij de ING, met bankrekeningen en hypotheek, maar dan heb je nog geen toegang tot ing.fr toch?

  Graag verneem ik van u.

  Bij voorbaat dank,

  Elvira van Herk

 3. van der wouden Johannes

  Ik ben een néerlandais man van 75 jaar , ik wil heel graag een lening doen maar de France Bank doet dat niet omdat ik 75 Ben !! Heel erg naar maar hoe kan ik snel een lening krijgen om een uigekozen huis te kopen ???

 4. Martin Woudstra

  Goedendag, het zou handig zijn als u ons kunt vertellen WIE we dan zouden moeten spreken… iemand die ook een oplossing voor heeft gevonden die interessant?

 5. Erik whyte

  Mijn ouders wonen al 25 jaar in Frankrijk. Ze zijn nj behoorlijk op leeftijd moeder 75 vader 88. En voor het eerst staan ze open voor een gesprek over hun overlijden.

  Ze staan open om mij het huis nu te schenken.
  Het huis heeft helaas achterstallig onderhoud.
  Ik ben met mijn vader bij de notaris geweest en ik heb begrepen dat zowel moeder als vader mij elk een 100.000 euro mogen schenken. De notaris ging uit van een waarde van 300.000 euro.
  En dat ze er mogen blijven wonen. En met een formule kwam ze uit op een 8000 euro wat ik zou moeten betalen als schenk belasting.
  Ik wil graag het huis opknappen en over een aantal jaar weer verkopen.

  Nu is mijn vraag. Hoe kom ik aan een lening of hypotheek? Om de verbouw kosten te kunnen betalen.
  Ik heb zelf geen vermogen.
  Ik spreek geen Frans.
  In Nederland krijg ik een Iva uitkering.

  Kan iemand mij helpen of heeft iemand ideeën joe ik dit het beste kan aanpakken.

  Is het beter als ik in Frankrijk ga wonen?
  Waar ga ik allemaal tegen aan lopen?

  Help….

  Gr erik

  1. krek Auteur bericht

   Beste Erik,

   Misschien is het handiger een andere oplossing te bedenken, bijvoorbeeld dat jij het huis van je ouders koopt met een lijfrente-afspraak. Je koopt het voor 100.000 euro. Het is dan officieel jouw huis maar zij kunnen er in blijven wonen zo lang ze wensen. Vervolgens kunnen zij jou dan die 100.000 euro op papier schenken. Maar goed, dan betaal je dus wel notariskosten voor de akte en de overdracht. Als je ouders zelf geen geld hebben voor de verbouwingen, kun je later misschien geld lenen. Leningen met alleen een uitkering als inkomen zijn erg lastig. Je kunt hierover meer informatie krijgen bij Albertjan Massier van Hypotheek & Buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *